Mailing-header-vrienden

Nieuwsbrief juni

Beste Vrienden van het Luntersche Buurtbosch,
In deze Nieuwsbrief goed nieuws over de zwanen in de Eendjesvijver: ze hebben één jong kunnen redden ondanks herhaald ongenood bezoek van de vos! Verder een samenvatting van de resultaten van de enquête die we gehouden hebben onder de Lunteranen. In het kort: het buurtbos leeft! Ook namen we een kijkje in het Wittewievengat waar hard wordt gewerkt aan het natuurontwikkelingsproject dat door de Vrienden mogelijk wordt gemaakt.
Tenslotte organiseren de Vrienden deze maand twee activiteiten: Op 28 juni is Emiel van Silfhout, onze boomdeskundige, uw gids tijdens de derde buurtboswandeling. Als klap op de vuurpijl hebben we 30 juni het Vrienden Jubileum Zomerconcert bij de Koepel met een optreden van de gerenommeerde en veelzijdige zangeres Ellen ten Damme. Leden kunnen 2 kaarten met 50% korting bestellen - wees er op tijd bij!
Met vriendelijke groet, namens het bestuur
Bob van Heukelom (voorzitter)

Zwaantje bij de Eendjesvijver

zwaantje
Bij de Eendjesvijver is met Pinksteren een zwaantje uit het ei gekomen! Ondanks de recente 'aanslagen' van de vos is het zwanenpaar er in geslaagd één ei (van de vier) te redden.
Dankzij het vele werk van de vrijwilligers die voor de Eendjesvijver zorgen ligt dit "visitekaartje"van het Luntersche Buurtbosch er prachtig bij.

Resultaten enquête: het buurtbos leeft!

Eén van de activiteiten in het kader van het 50-jarig bestaan van onze vereniging was een enquête, uitgezet via de Lunterse krant en via de emailnieuwsbrief. Met deze enquête wil het bestuur van De Vrienden een beeld krijgen van de betrokkenheid van de Lunteranen bij het buurtbos. Lees hier over de resultaten van de enquête

Werk Wittewievengat in volle gang

Het werk aan het natuurontwikkelingsproject in het Wittewievengat (bij de Goudsberg) is in volle gang! Met zwaar materieel wordt de kleilaag aangebracht die er voor moet zorgen dat het water straks in de poel blijft staan. Het project wordt mogelijk gemaakt door financiering vanuit de Vrienden. We zien met spanning uit naar het eindresultaat! Volgens de planning zal het werk eind van de zomer gereed zijn.
Lees hier het interview met Gert van Harn over doel en opzet van het project in het Wittewievengat

28 juni: wandeling met gids in het Buurtbosch

buurtbosch-header-103
Dit voorjaar organiseren we drie wandelingen in het Luntersche Buurtbosch onder leiding van een gids. Op donderdag 28 juni om 19.00 uur is de eerstvolgende wandeling, dit keer met speciale aandacht voor de bomen in het bos. Gratis voor leden!

Meer lezen en aanmelden

Vrienden Jubileum Zomerconcert 30 juni

zomerconcert 2018
Zaterdag 30 juni, 20.00 uur bij de Koepel. Als Vriend van het Luntersche Buurtbosch kunt u maximaal twee kaarten met 50% korting kopen (€ 7,50 per stuk). Vermeld bij uw bestelling de kortingscode LBB2018. Mis het niet!
Ellen ten Damme is misschien wel een van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment. Zij treedt bij De Koepel op met pianobegeleiding en zingt onder meer een repertoire van Franse chansons.

Meer informatie en kaarten bestellen
facebook twitter
toegangshek-lbb-footer