Mailing-header-vrienden

Nieuwsbrief september

Beste Vrienden van het Luntersche Buurtbosch,
Op woensdag 14 november a.s. organiseren wij een speciale ledenavond met een interessante lezing door paddenstoelendeskundige Gerrit Jan Keizer, onder het motto "Zwammen over bomen en bomen over zwammen". We hopen u die avond te mogen begroeten in Zaal Floor.
Hebt u ervaring in het omgaan met eenden/kippen of ander pluimvee en wilt u iets doen voor ons Buurtbosch? Dan willen we u graag oproepen om mee te helpen met de zorg voor de dieren in en om de Eendjesvijver. Zie hieronder.
Met vriendelijke groet, namens het bestuur
Bob van Heukelom (voorzitter)

Vrijwilligers gezocht voor de Eendjesvijver

eendjesvijver zwanen
De Eendjesvijver aan de Van den Hamlaan: van oudsher één van de bekendste en drukst bezochte plekken in het Luntersche Buurtbosch! Plezier voor jong en oud.
We zoeken een of twee vaste vrijwilligers die het beheer van de Eendjesvijver op zich willen nemen. Belangrijkste taak is het dagelijks voeren van de dieren - merendeels eenden en kippen - in en om de Eendjesvijver. Ervaring in het omgaan met pluimvee is een pré! Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met het bestuur van de Vrienden via deze email.

Ledenavond 14 november: "Zwammen over bomen en bomen over zwammen"

Lezing
Woensdag 14 november (en dus niet 7 november zoals eerder aangekondigd) om 19.30 uur in Zaal Floor: lezing door mycoloog (paddenstoelendeskundige) Gerrit Jan Keizer. Entree gratis voor leden van de Vereniging Vrienden van het Luntersche Buurtbosch; 5 euro voor andere belangstellenden.
Gerrit Jan Keizer is auteur van het boek "De verborgen boom" (2012) over paddenstoelen en zwammen en hun plaats in het ecosysteem van het bos. Hij kan uitermate boeiend vertellen over de biologie van paddenstoelen en zwammen maar ook over hun plek in …
Meer lezen
facebook twitter
toegangshek-lbb-footer