Mailing-header-vrienden

Nieuwsbrief september

Beste Vrienden van het Luntersche Buurtbosch,
Gelukkig heeft ons Buurtbosch de afgelopen zomerperiode met extreme hitte en langdurige droogte goed doorstaan. De bloei van de Poelheide is minder mooi dan afgelopen jaren maar toch nog wel een foto waard (zie hieronder).
In deze Nieuwsbrief verder een korte terugblik op het fantastische Koepelconcert door Ellen ten Damme op 30 juni; georganiseerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan dit jaar van onze vereniging.
Verder doen wij een oproep voor vrijwilligers die het beheer van de Eendjesvijver op zich willen nemen.
Tenslotte vindt u een aankondiging van de speciale ledenavond van onze vereniging op woensdag 7 november onder de mysterieuze titel: "Geen bomen zonder zwammen"! Dat onderwerp zou wel eens goed kunnen passen bij de herfsttijd die binnenkort aanbreekt. Geniet van de natuur in het bos!

Met vriendelijke groet, namens het bestuur
Bob van Heukelom (voorzitter)

Poelheide kleurt paars

poelheide2 aug 2018

Fantastisch Vrienden Jubileumconcert door Ellen ten Damme

Zo'n 450 bezoekers waarvan ongeveer de helft leden van onze vereniging togen op 30 juni naar De Koepel in het Luntersche Buurtbosch voor het Zomerconcert en tevens Jubileumconcert ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van "De Vrienden". Zangeres Ellen ten Damme en haar begeleiders wisten een fijne sfeer te creëren met afwisselend Frans, Duits en Nederlands repertoire. De reacties van het publiek waren veelal zeer enthousiast! Dank aan de onmisbare Koepelcommissie onder leiding van Evert-Jan Moraal en de vele vrijwilligers die dit unieke evenement mogelijk hebben gemaakt. Lees hier het uitgebreide verslag

Vrijwilligers gezocht voor de Eendjesvijver

eendjesvijver zwanen
De Eendjesvijver aan de Van den Hamlaan: van oudsher één van de bekendste en drukst bezochte plekken in het Luntersche Buurtbosch! Plezier voor jong en oud.
We zoeken een of twee vaste vrijwilligers die het beheer van de Eendjesvijver op zich willen nemen. Belangrijkste taak is het dagelijks voeren van de dieren - merendeels eenden en kippen - in en om de Eendjesvijver. Ervaring in het omgaan met pluimvee is een pré! Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met het bestuur van de Vrienden via deze email.

Ledenavond 7 november: "Geen bomen zonder zwammen"

Lezing
Woensdag 7 november 19.30 uur in Zaal Floor: lezing door mycoloog (paddenstoelendeskundige) Gerrit Jan Keizer. Voor leden van de Vereniging Vrienden van het Luntersche Buurtbosch en andere belangstellenden. Gerrit Jan Keizer is auteur van het boek "De verborgen boom" (2012) over paddenstoelen en zwammen en hun plaats in het ecosysteem van het bos. Hij kan uitermate boeiend vertellen over de biologie van paddenstoelen en zwammen maar ook over hun plek in …
Meer lezen
facebook twitter
toegangshek-lbb-footer