| |

Foto-expositie met andere ogen in uitzichttoren de Koepel

Wim de Winter
Wim de Winter

Op zaterdag 8 juni vond de feestelijke opening plaats van de expositie “Met andere ogen”.  Blaaskwintet Pent’amuse liet zich door de beelden van fotograaf Wim de Winter inspireren tot een toe passelijk klankbeeld.

Wim de Winter werkt als autonoom fotograaf in Wageningen. Hij volgde zijn opleiding bij de Stichting Statief in Utrecht en aan de Fotoacademie in Amsterdam. Zijn werk kenmerkt zich door een intense beleving van moment en omgeving: ‘Mijn werk heeft sterk te maken met mijn aanwezigheid op een plek. Beleving en emoties zijn belangrijker dan de exacte fotografische weergave van de werkelijkheid. Het is een herbeleving van kleur, ruimte, geur en geluid. Daarmee maak ik het onzichtbare zichtbaar.’

In foto’s van bos en landschap is die beleving steeds abstracter weergegeven. Er ontstaat er een ongezochte verwantschap met verschillende stromingen in de 20e-eeuwse schilderkunst. Daarnaast maakt een serie portretten van insecten juist méér zichtbaar dan de alledaagse waarneming toestaat. Door de intimiteit die dat oproept moeten ons opnieuw afvragen waar we staan in onze relatie tot de natuur.

 

De tentoonstelling is tot eind oktober  te zien.

Deel dit bericht