|

Beleef het zelf: (over)leven in de ijzertijd

WEKEROM/LUNTEREN – Benieuwd hoe men vroeger in de ijzertijd leefde? Kom het op zaterdag 9 juli ervaren bij de ijzertijdboerderij in Wekerom. Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert dan in samenwerking met gemeente Ede, PRAE, AWN en Museum Lunteren een dag met diverse ijzertijdactiviteiten voor jong en oud.

Ervaar zelf hoe het werken en leven er in de ijzertijd aan toe ging: kom weven of sieraden maken. Kom in de jizertijdboerderij naar een computer-reconstructie van een ijzertijderf kijken, Waan je een echte archeoloog door scherven aan elkaar te plakken. Wandel mee met de boswachter op zoek naar kruiden en planten voor een “ijzertijdse” maaltijd. Bewonder de velden die de ijzertijdmens bewerkte. Of bezoek het mammoetjong in Museum Lunteren en leer daar meer over het leven van vroeger.

Tijd: 10.30-16.30 uur.

Datum: zaterdag 9 juli. Tijd: 10.30 – 16.30 uur. Deelname: gratis. Locatie: de IJzertijdboerderij aan de Vijfsprongweg in Wekerom/Lunteren. Tevens fietsknooppunt 76.

Routebeschrijving
vanaf de N304 van Ede naar Wekerom of vice versa. Neem de Wekeromseweg die aan de kant van Wekerom de Edeseweg wordt genoemd. Vóór, cq. na het dorp Wekerom links, cq. rechtsaf de Vijfsprongweg in. De parkeerplaats is na 2,5 km links.Vanuit de A30/ centrum Lunteren via de Dorpsstraat en Meulunterseweg. Na de spoorwegovergang de derde weg rechts (Vijfsprongweg), volg het bordje ‘Celtic fields’.

Deel dit bericht