Leerzame wandeling over bosbeheer en cultuurhistorie: 12 juni a.s.

Ondanks de kou maar juist weer dankzij de vele regen is het Lunterse bos nu op zijn mooist, zoals velen van jullie gezien zullen hebben tijdens een wandeling. Daarbij zijn mogelijk ook vragen opgekomen, bijvoorbeeld welke boom is dit, waarom blijven dode bomen staan en waarom worden andere juist weer gekapt. Wie bepaalt dit en wie onderhoudt dit allemaal. De Vereniging van Vrienden van het Luntersche Buurtbosch heeft daarom een leerzame wandeling georganiseerd. Deze wandeling staat onder leiding van  Hendrik Prins. Hendrik heeft bosbouw gestudeerd in Wageningen en is al jaren bestuurslid van de Stichting het Luntersche Buurtbosch, waarin het bosbeheer zijn portefeuille is. Kortom hij kan veel vertellen over de natuur en cultuurhistorie van het bos en beantwoordt graag jullie vragen.

Deze wandeling vindt plaats op zaterdag 12 juni 2021

De wandeling start om 13.00 uur bij het Bosbad Boslaan 91 Lunteren en eindigt bij de Pleisterplaats naast de Koepel, waar u voor eigen rekening een consumptie kunt gebruiken. De duur van de wandeling zal ongeveer 2 uur zijn.

We wandelen op goed begaanbare paden, soms met een kleine helling of daling. De wandeling is gratis voor leden of hun huisgenoten (op vertoon van de lidmaatschapskaart) en kost 2 euro voor niet-leden, graag ter plaatse contant en gepast voldoen.

U kunt zich aanmelden per e-mail: vrienden@buurtbosch.nl, vermeld svp het aantal personen. Bij slecht weer kan de wandeling niet doorgaan en zullen wij de mensen, die zich aangemeld hebben daags vooraf berichten.

Deel dit bericht