|

Braziliaanse fotografen exposeren in Koepel tot 29 mei

De opening van een bijzondere foto-expositie in het Buurtbos is zaterdag 2 april door burgemeester Cees van der Knaap en mevrouw Maite Souza Schmitz van de Braziliaanse ambassade in exotische sfeer verlopen.

Groen, geel en blauw zijn de kleuren van zowel de Braziliaanse vlag als het Lunterse dorps-vaandel. De uitkijktoren ‘De Koepel’ in het Luntersche Buurtbosch was dan ook volop versierd in deze kleuren hetgeen een oogstrelend plaatje opleverde waarbij de vierkoppige band ‘Vatapa’ authentieke Braziliaanse instrumentale choro’s ten gehore bracht, afgewisseld met samba’s gezongen door zangeres Ali Hendriksen.

De Braziliaanse mevrouw Maite Souza Schmitz van de Ambassade in Den Haag was vol lof over het prachtige decor dat het dorp Lunteren vormt voor deze expositie en het initiatief om door middel van deze expositie het echte leven in Brazilie te laten zien. De rijtoer door het dorp samen met de burgemeester in de authentieke door twee friezen getrokken landauer van de familie Wijngaard maakte haar heel erg duidelijk dat ze a.s. zondag 10 april weer terug zou komen voor het eerste koffieconcert van het seizoen in De Koepel door het vermaarde Zuid Amerikaanse Trio Baru!

Heel bijzonder is het initiatief om alle originele ingelijste foto’s bij opbod te verkopen voor een speciaal goed doel: het kindertehuis “Creche Branca de Azevedo” in Piracicaba. In dit tehuis zijn 150 kinderen in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar ondergebracht. Het zijn kinderen van werkende alleenstaande moeders die kostenloos en veilig de kinderen in deze kinderopvang achter kunnen laten tijdens hun werkuren.  Op deze manier helpt u mee het voortbestaan van deze ongesubsidieerde instelling te garanderen.

De expositieopening vond plaats bij schitterend zonnig weer zodat de exotische cocktails en Braziaanse hapjes aangeboden door hostellerie De Lunterse Boer gretig aftrek vonden. De Koepelcommissie is dank verschuldigd voor hun onbaatzuchtige hulp aan: kwekerij De Hessenhof, warenhuis Brouwer, familie Wijngaard, Bloemert en Luchies en De Lunterse Boer.

De expositie ‘Brazilië in het Luntersche Buurtbosch’  is m.u.v. van de maandag tot 29 mei a.s. dagelijks te bezoeken van 14.00 – 17.00 uur. De toegangsprijs tot De Koepel bedraagt € 2.- p.p.

Deel dit bericht