| | |

Commotie over afsluiting wandelpaden in en om het Luntersche Buurtbosch

In Lunteren is grote verontwaardiging ontstaan over de afsluiting van voorheen zeer geliefde wandelpaden in en om het Luntersche Buurtbosch. De omroep XON voor Ede en omstreken maakte een reportage over de afsluiting van het wandelpad dat bekend staat als de Plaggenweg.

De Plaggenweg of Plagweg, zoals die ook wel genoemd wordt, is een wandelpad dat nu dwars door het Luntersche Buurtbosch loopt van de Molenweg tot aan de Hessenweg. In de eerste helft van de 19e eeuw, voordat het Luntersche Buurtbosch was aangelegd lagen hier de heidevelden.. De arme boeren, die op de schrale zandgronden nog in plaggenhutten leefden, waren voor hun dakbedekking afhankelijk van de hei die in dat gebied groeide. Via deze Plaggenweg liepen zij, met de los gestoken plaggen in hun kruiwagen, naar hun armetierige boerderijen op de woeste zandgronden.

De aansluiting van deze Plaggenweg op de Hessenweg is recent afgesloten en onttrokken aan de openbare ruimte, waardoor een mooie doorsteek naar de Hessenweg verloren gegaan. Veel Lunteranen hebben het afgelopen anderhalf jaar deze geleidelijke afsluiting zien groeien en maken zich in toenemende mate zorgen over de brutaliteit waarop omgegaan wordt met het aloude recht van overpad, door het gewoon afsluiten van voorheen openbare wandepapden. Dat hier niet handhavend tegen wordt opgetreden geeft veel mensen het gevoel dat hen onrecht wordt aangedaan.

Aan het woord komen bestuursleden van de vereniging ‘Vrienden van het Luntersche Buurtbosch’. Achtereen volgens zien we Monica van ‘t Hoff secretaris, Bob van Heukelom, voorzitter en als laatste Pia Verduijn, bestuurslid. Zij verwoorden de gevoelens die er leven in het dorp en roepen de politiek op om handhavend op te treden.

Commotie over de afsluiting van de wandelpaden in het Luntersche Buurtbos
Deel dit bericht

2 reacties

  1. Ik zou graag mee werken om met een groep het pad schoon te maken.
    Het komt steeds vaker voor dat mensen met geld denken dat ze alles maar kunnen maken.

Reacties zijn gesloten.