|

Druk bezochte ‘Kerst rond de Koepel’

Het leek even een natte bedoening te worden tijdens ‘Kerst rond de Koepel’ in het Luntersche Buurtbosch maar het ging precies goed op Koepelplaza, het pleintje voor uitkijktoren De Koepel. De sfeer was beregezellig en hartverwarmend.
De muziek kwam zaterdag in de buitenlucht van de kinderkoren De Westhoffkids en van De Horizon. In de hele drukke koepel speelden Jessica en Rhodé van Leeuwen op de harp en ze zongen er ook bij. Zij luisterden de hele geslaagde expositie van de Lunterse basisscholen prachtig op.
Kerststal
De opzet van Koepelplaza was iets compacter dan andere jaren, wat de intieme sfeer ten goede kwam. Naast de cateringtent, de knutseltent en de lampionnentent was er natuurlijk ook de levende kerststal. Deze maakte deel uit van het verhaal wat onderweg naar de Koepel werd verteld door de vrijwilligers van Zorg- en Dienstenbedrijf United Souls. Langs het met kaarslicht verlichte pad door het bos werd op drie locaties het Kerstverhaal verteld. Op het pad stonden ook de Midwinterhoornblazers die de tonen van hun instrument door het bos lieten klinken.
Kinderfeest
Kerst rond de Koepel bleek een echt kinderfeest met het optreden van de kinderkoren en de expositie door de Lunterse basisscholen. Daarnaast kregen alle kinderen gratis marshmallows die ze in het vuur konden opwarmen en vervolgens opeten. De ezeltjes in de Kerststal hadden aan aandacht geen tekort. In de knutseltent kon naar hartelust worden geknutseld aan kerstversieringen en als de kinderen weer vertrokken kregen ze een gratis lampion mee voor onderweg.
Voor de inwendige mens werd gezorgd door Topslagerij van Leeuwen die broodjes worst en erwtensoep verkocht en Pannenkoekenhuis Het Uilenbos die heerlijke winterpannenkoeken bakte. Daarnaast werd er volop warme chocolademelk en glühwein geschonken.
Pendelbus
De Koepelcommissie is meer dan tevreden over het verlopen van het evenement. Voor het eerst reed er, in overleg met het Kerstevenement in het dorp, een pendelbus tussen het museum en De Lunterse Boer constant heen en weer. Dat maakte het voor bezoekers in het dorp heel makkelijk een uitstapje naar de Koepel te maken. Daar is goed gebruik van gemaakt, een echte win-win situatie!

Deel dit bericht