|

DRUKBEZOCHTE FEESTELIJKE OPENING PLEISTERPLAATS DE KOEPEL

Ruim tweehonderd Lunteranen trotseerden zaterdag 13 april 2019 de sneeuwstormpjes en de herfstachtige temperaturen, gelukkig afgewisseld met zonnige perioden, om de opening van de pleisterplaats bij te wonen. Een fraai ruim terras met keurige toiletten (ook voor gehandicapten) en een goed uitgeruste keuken is de nieuwe aanwinst voor bezoekers aan uitkijktoren/natuurtheater De Koepel in het Luntersche Buurtbosch.

Beheerdersechtpaar Gertjan en van Doorn ontvingen de bezoekers zeer vriendelijk en bedankten de vele vrijwilligers en bedrijven die de handen uit de mouwen hadden gestoken. Een groot bouwbord voor het terras aangeboden door RVM-reclame toont de 40 firma’s die een bijdrage hebben geleverd aan de realisatie van dit bijzondere project. Het is technisch adviseur van de Stichting Het Luntersche Buurtbosch, Henk Budding die de kar heeft getrokken voor dit bouwproject. Henk Luchtmeijer, voorzitter van de Stichting, memoreerde deze indrukwekkende inspanning, sprak zijn dank uit en plaatste de locatie in historisch perspectief. Burgemeester René Verhulst benadrukte de daadkracht van de Lunterse bevolking bij dit project en wees ook op andere initiatieven die in het Lunterse floreren dankzij de inzet van dorpelingen. Er is veel energie in het dorp en de inwoners weten die om te zetten in veel mooie lokale projecten.

Na de toespraken werd een wand onthuld die het historische verhaal vertelt in woord en beeld van het ontstaan van dit bijzondere bos en de uitkijktoren De Koepel die beide de status van Rijksmonument bezitten.

Aansluitend werden de bezoekers getrakteerd op een speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen ‘Koepelbier’ en andere versnaperingen door cateraar Wolter Kelderman.

Parallel werd ook het culturele seizoen van De Koepel geopend met een schitterende expositie van fotoclub Oog&Optiek op de eerste twee verdiepingen van de uitkijktoren. Voorzitter van de fotoclub Hans Brongers samen met de makers van het tentoongestelde gaven de belangstellenden welwillend toelichting op het mooie fotomateriaal. Op de 3e etage was het genieten van ‘Hoog van de Toren’, een permanente tentoonstelling van Museum Lunteren over bijzondere mensen die in Lunteren hebben gewoond of gewerkt.

Deze feestelijke zaterdagmiddag werd muzikaal begeleid door de band ‘Triple-B’ die met haar warme en opgewekte klanken het voorjaarsgevoel terugbracht.

De Pleisterplaats heeft de potentie uit te groeien tot een gezellige ontmoetingsplek of om gewoon even te pauzeren bij het wandelen, fietsen of hardlopen. Voor een krachtig Wifi-signaal met supersnel internet overal rond De Koepel is uiteraard gezorgd en de elektrische fiets kan zo aan de laadpaal.

Deel dit bericht