| | | |

Het Thaïsa Olivia Trio met Jasper Somsen in de Koepel

LUNTEREN – Het laatste koffieconcert van het jaar in de Koepel is traditiegetrouw het jazzconcert. Op zondag 15 september speelt het Thaïsa Olivia Trio in de Koepel. Drie zeer getalenteerde muzikanten die er ongetwijfeld een hoogwaardig swingende voormiddag van gaan maken.

Het Thaïsa Olivia Trio wordt gevormd door zangeres Thaïsa Olivia, Thijs Cuppen op de piano en Jasper Somsen bespeeld de contrabas. Alle drie de muzikanten hebben een goedlopende solo carrière in de muziek maar regelmatig gaan ze als een trio het podium op, gewoon omdat het zo leuk is.

Thaïsa Olivia is een gepassioneerde jazzvocalist en songwriter met een warm, eigen geluid en een bijzondere flair en presentatie. Haar achtergrond is kleurrijk en veelzijdig. Haar optredens evenzo. Ze gaat van swingend en sophisticated tot zinnelijk en bezinnend en altijd met bezieling en overtuiging gebracht. Ze wordt daarbij altijd bijgestaan door uitstekende musici die hun sporen ruimschoots hebben verdiend.


Thijs Cuppen

Thijs Cuppen begint al op jonge leeftijd klassiek piano te spelen. Na een succesvol afgeronde studie psychologie gaat hij jazz piano studeren aan het conservatorium van Amsterdam. Hier krijgt hij les van o.a. Rob van Bavel, Rob Madna en Karel Boehlee en in juni 2003 studeert hij af. Vanaf dat moment wordt hij steeds actiever in de Nederlandse jazz-scene met verschillende projecten. Naast diverse studio-projecten heeft hij diverse jamsessies in Amsterdam geleid en met bekende jazzmuzikanten samengespeeld. In 2016 tourde hij met Sven Ratzke en in 2017 met Ellen ten Damme, met wie hij twee cd’s opnam.


Jasper Somsen

Contrabassist/componist/producer Jasper Somsen studeerde zowel jazz als klassiek contrabas aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Tijdens zijn veelzijdige carrière speelde hij met vele beroemde musici uit (inter)nationale jazzscene w.o.: Enrico Pieranunzi, John Beasley, Bert Joris, Toon Roos, John Engels, Cor Bakker, Maria Mendes en Eric Vloeimans. Recent toerde hij tien weken lang door de Nederlandse theaters met operazangeres Tania Kross’ zeer succesvolle ‘Carmen’.

Niet de minste muzikanten dus op zondagmiddag in de Koepel, dat belooft een mooie nazomerse zondagmiddag.


Toegangskaarten

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Voor 20 euro per persoon heb je een toegangsbewijs. Het concert vindt plaats op de eerste omloop van Rijksmonument De Koepel. Dit betekent dat er niet meer dan 40 zitplaatsen beschikbaar zijn. Wil je kaarten bestellen, wees er dan snel bij.

Na het concert kun je de muzikanten onder het genot van een kopje koffie of thee en een gebakje ontmoeten. Bovendien kun je de 22 meter hoge Koepel beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht op de 33 meter hoge Galgenberg.

Meer informatie over de voorstelling en de online kaartverkoop zijn te vinden op www.buurtbosch.nl. Bij de Pleisterplaats naast de Koepel zijn ook toegangskaarten te koop.


Toegankelijkheid

Het jazzconcert vindt midden in het bos plaats en kan worden bereikt na een wandeling van ongeveer 10 minuten. Als je met de auto komt dan kan deze geparkeerd worden bij De Lunterse Boer aan de Boslaan. Ben je op de fiets dan kun je tegenover De Lunterse Boer het fietspad, dat omhoog loopt, volgen en dan kom je vanzelf bij de Koepel uit. Voor elektrische fietsen is er een oplaadpunt bij de Koepel.

Via Facebook (Het Luntersche Buurtbosch) wordt regelmatig een update gedaan over praktische zaken en leuke wetenswaardigheden om en rond de Koepel.

Deel dit bericht