|

HKH prinses Margriet ontvangt eerste exemplaar van De grote groene, erfenis

Het eeuwfeest van het Luntersche Buurtbosch is zaterdagavond 29 september luisterrijk gevierd in congrescentrum De Werelt te Lunteren. Meer dan 600 Vrienden van het Buurtbosch beleefden de geschiedenis van het ontstaan en voortbestaan, en de actualiteit van een fraai bos voor “buurtgenoten”.

Ab Welgraven, overhandigde het eerste exemplaar van het door Gerjan Crebolder geschreven en fraai geïllustreerde jubileumboek “De grote groene, erfenis. Een eeuw Luntersche Buurtbos 1912 – 2012” aan HKH prinses Margriet.

Het Luntersche Buurtbosch ontving de Mooi Gelderland prijs van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen uit handen van Koos Kruit van de Raad van Toezicht. Deze prijs wordt uitgereikt aan een persoon of instantie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor natuurbescherming en/of cultuurbehoud in Gelderland. “Het Luntersche Buurtbosch is een mooi voorbeeld van de verantwoordelijkheid die de locale gemeenschap neemt voor het behoud van het natuurlijke en culturele erfgoed in de eigen leefomgeving. Het is wellicht ook het oudste voorbeeld in ons land, aldus de heer Kruit (zie bijgevoegd persbericht van GLGK).

De burgemeester van Ede, Cees van der Knaap, benadrukte de goede samenwerking tussen de Gemeente Ede en het Buurtbosch om het Buurtbos ook voor de komende generaties in stand te houden en hij onderstreepte zijn felicitaties met een cadeau van € 1.000,-. Kijk voor meer foto’s op Media en dan Fotoalbum.

Foto: Dennis van Doodewaard, Foto Fragma

Deel dit bericht