| |

5000 boshyacinten geplant in het bos

Een geweldig initiatief van Fred en Miranda Takken!
Begin dit jaar hebben zij in het kader van DEDORPENdoet actie het initiatief gelanceerd voor een fleurig welkom in ons Luntersche Buurtbosch. Hun idee was om elk voorjaar alle Lunteranen en gasten te laten verwelkomen door een zee van blauwe boshyacinten rondom de toegangspaden naar de eendjesvijver.

Ze hadden daarvoor aanvankelijk een streefbedrag van € 600 gesteld. Na de eerste ronde waardecheques in het voorjaar kwamen ze niet verder dan € 240. Toen in juni echter de tweede ronde plaatsvond werd al snel het streefbedrag bereikt en rond 1 juli wees de teller het fantastische eindbedrag van € 1.000 aan. Een resultaat waardoor zij hun initiatief nu daadwerkelijk kunnen realiseren.

Aangezien de aanplant plaats zou vinden op het terrein van het Luntersche Buurtbosch zochten de initiatiefnemers al in een vroeg stadium contact met Hendrik Prins die zeer enthousiast op hun initiatief reageerde. Hij bood aan om namens de Stichting Het Luntersche Buurtbosch mee te denken en hen van advies te voorzien.

Voor de aanschaf van de bolletjes hebben Fred en Miranda contact gelegd met Hein Meeuwissen, kwekerij van verwilderingsbollen in Voorhout (www.heinmeeuwissenvoorhout.nl). Deze kweker was bereid om de uit Engeland afkomstige botanische boshyacintenbolletjes tegen sterk gereduceerde prijs te leveren. Om de bolletjes te kunnen poten was Arend Steenbeek van Bassa Tuingereedschappen in Lunteren bereid ons voor een schappelijk prijsje een aantal pootijzers te leveren.

Het poten van de bolletjes heeft plaatsgevonden op zaterdag 30 september. Een enthousiast clubje vrijwilligers had de 5000 bolletjes binnen twee uur in de grond. En nu maar afwachten tot voorjaar 2018!

 

Dit is het idee
Zo ziet het er nu uit…
Vrijwilligers die de bollen geplant hebben op 30 september
Deel dit bericht