Jazz concert met het Stefan Schöler Trio

Stefan Schöler is in Duitsland een van de bekendste jazz pianisten en het is heel bijzonder dat hij een concert komt geven in Lunteren. De ambiance en akoestiek in De Koepel spreken zo aan dat hij met zijn trio een exclusief en intiem optreden wil verzorgen voor de liefhebbers van jazz en neobop. Hij heeft zich laten inspireren door o.a. Gershwin, Cole Porter, Miles Davis en Carla Bley.

Zangeres Vera Westera

Vera Westera

Is in Nederland vooral bekend door haar veelzijdige en virtuoze stemgeluid, waarmee ze in zeer veel verschillende bezettingen – zoals Martin Fondse’s ‘Groove Troopers’ en Michiel Braam’s ‘Nopera’ – furore maakte.
Met haar charismatische verschijning en grote gevoel voor humor voelt zij zich thuis op het podium.
In 1998 won ze de ‘De Roos Geesink Prijs’ voor jong, pas afgestudeerd talent. Dit gaf haar de mogelijkheid om naar de International Jazz Workshop in Banff, Canada te gaan, waar ze o.a. les had van Dave Holland, Kenny Werner, Joe Lovano en Judy Silvano. In 1999 werd ze tweevoudig winnares van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in Zwolle. Een jaar later won ze in Leiden de solistenprijs van de VSB Music Award.
Ze treedt regelmatig op met de Guus Tangelder Bigband maar heeft ook samenwerkingen in kleine formaties op haar naam staan zoals met het Duitse Schöler Trio of met pianist Vadim Neselovskyi. In 2008 kwam haar solo-CD ‘A View Amazing’ uit, daarnaast heeft ze op verscheidene cd’s haar stem laten horen, in samenwerking met een heel scala aan muzikanten, waaronder Zeena Parkins, Nate Wooley en Bojan Vuletiç.
Westera is tevens werkzaam als docent en workshopleider en schrijft en componeert met regelmaat eigen werk.

Pianist Stefan Schöler
„Wie lang genoeg improviseert, die vindt zijn eigen bouwstoffen“
Stefan Schöler speelt een romantisch benaderde Bebop met briljante ritmiek.

Stefan Schoeler

De in Kleef aan de Nederrijn levende pianist grijpt in zijn improvisaties traditionele technieken uit Swing en Bebop op, toch ontstaan met ervaringen van een hedendaagse Jazz muzikant eigen klankwerelden en speelruimtes. Zijn muziek is als een sprong in diepe wateren; tussen ondergrondse stromingen vindt men wonderlijke en verrassende vieringen.
Opgegroeid is Schöler in Kreuztal, het landelijke zuidoostelijk Nordrheinwestfalen, voor zijn pianostudie verhuist hij naar Arnhem en na een een jaar in Uppsala, Zweden, trekt hij terug naar NRW, de oude heimat, nu wel in het vlakke Westen, naar Kleef, waar hij sinds 2007 met zijn familie leeft en werkt als Kunstenaar en leraar.
Sinds zijn studie speelt Schöler in het trioverband, in Duo (met Irene Schöler, vocaliste) en ook als solist. Het trio, in het begin met Jan Flubacher en Joop van Erven, maakt 2006 een eerste CD met de titel “introducing Stefan Schöler”, die voor een eigen productie verrassend veel respons krijgt in vaktijdschriften en radio en uiteindelijk door DiscUnion Co.,Ltd. in Japan uitgegeven wordt. Sinds 2014 bestaat het trio uit Rico de Jeer en Thijs Bastiaans. Er volgen optredens in gerenommeerde Jazzclubs en Festivals.

Bassist Jan Flubacher

Jan Flubacher

Deze kosmopoliet pur sang groeide op in de Duitse jazz-metropolis Keulen, waar hij de eerste jaren klassiek gitaar, later ook jazz speelde. Tijdens zijn studie lichte muziek aan het Arnhems conservatorium volgde de switch naar de contrabas als belangrijkste instrument. Jan is niet alleen een begaafde bassist, maar ook componist, bandleader en docent met een zeer brede kijk op muziek. Hij speelt in verschillende Jazz, Latin, HipHop, Soul en Late-Night-Blues bands en is een gewaardeerde begeleider van internationale groepen en solisten. In 2006 naam hij met Stefan Schöler de CD ‘Introducing Stefan Schöler’ op. Verdere CD’s met o.a. Road&Nighthawks at the Diner, Ayesha, Bigfish, Sue Moreno, Lirico en Martijn Schok zijn in de loop der jaren verschenen.

Deel dit bericht