| |

Kerst rond de Koepel 2014 was sfeervol en gezellig!

Lekkere marshmallows
Lekkere marshmallows[caption id="attachment_7789" align="alignleft" width="287"]Kinderkoor De Westhoffkids De Westhoffkids

Op zaterdag 13 december vond het jaarlijkse kerstevenement bij uitzichttoren de Koepel in het Luntersche Buurtbosch plaats. Op alle 3 de verdiepingen van de Koepel zijn prachtige kinderkunstwerken te bewonderen, gemaakt op alle 4 de Lunterse basisscholen. Het thema van dit jaar: ‘Mijn Ster’.
Om 15:30 uur werd de start gegeven voor een lampionnenoptocht vanaf restaurant de Lunterse Boer via het verlichte bospad naar de Koepel op de Galgenberg. Onderweg werden de kinderen regelmatig verrast door midwinterhoornblazers en dit maakte het een spannende maar ook gezellige wandeling! Tussen 15:00 en 18:30 uur vervoerde Brand-Jan Bloemendal ruim 400 mensen met de verlichte huifkar beschikbaar gesteld door de Wildwal heen en weer van het station ‘Lunteren CS’ naar de Lunterse Boer en de Koepel.
Om 16:00 uur begon het kerstprogramma bij de Koepel met prachtige zang door de Westhoffkids o.l.v. Mical Brombacher met zangsolo’s door het jeugdsterretje Ilse Heuseveldt. Aansluitend werd door 450 mensen (!) de Koepel beklommen en de expositie zowel als het nachtelijk uitzicht bewonderd. Aansluitend in de tent een mooie vertelling door Barbara van Dam waarna Midwinterhoornblazers en de saxofoonband SaxUs voor de verdere muzikale invulling zorgden.
Het terrein voor de Koepel was omgetoverd in de ‘Koepel-Plaza’ met licht, warmte een gezelligheid. Warme chocola, gluehwein en andere dranken waren tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar en Rinie van Topslager Ab van Leeuwen serveerde weer heerlijke erwtensoep en broodjes knakworst.

Drukbezochte Koepel
Drukbezochte Koepel

Deel dit bericht