Kerst rond de Koepel, Lunteren

Kerst rond de Koepel 2019

Zaterdag 14 december vanaf 15.30 uur

‘Kerst rond de Koepel’ in Lunteren

LUNTEREN – In het Luntersche Buurtbosch is het op zaterdagmiddag 14 december weer gezelligheid troef. Tijdens ’Kerst rond de Koepel’ staan de kinderen centraal en er valt weer van alles te beleven in en rond de uitkijktoren. De saxofonisten van SaxUs gaan swingende Kerstliedjes spelen en de dames van zangkoor Heartbeat gaan zingen. Zangkoor Together is er ook, zij sluiten Kerst rond de Koepel af. Uiteraard starten de Dijkhoornblazers het evenement met de kenmerkende tonen van de midwinterhoorns.

Traditiegetrouw is er een expositie van prachtige kunstwerken gemaakt door de Lunterse basisscholen met als thema ‘Kerst’. Natuurlijk is er een groot open kampvuur, waarboven marshmallows kunnen worden gebrand en zijn er verschillende warme lekkernijen te koop.

Groot kampvuur en een echte lichtjesroute
Doorlopend zal een groot kampvuur op het plein voor De Koepel branden waar iedereen zich kan warmen. Er is erwtensoep en er zijn broodjes pulled pork van topslagerij Van Leeuwen te koop. We bakken, met dank aan Het Uilenbos, heerlijke winterse pannenkoeken. En natuurlijk zal er ook warme chocolademelk met een neutje en glühwein te koop zijn. Voor de kinderen zijn de marshmallows voor in het kampvuur gratis. Dat geldt ook voor de lampionnen op de terugweg.

De wandeling van de Boslaan naar de Koepel, over het fietspad door het bos, zal in zijn geheel verlicht worden door kaarsjes. Deze wandeling is heel speciaal en uniek want alle kaarsjes zijn echt! Na een kleine 10 minuten eindigt uw wandeling bij Uitkijktoren en Natuurtheater de Koepel waar u verwend wordt met warmte, muziek, zang, een expositie en heerlijke hapjes en drankjes.

Pendelbus
Het wordt weer ouderwets gezellig tijdens Kerst rond de Koepel. Vanaf Museum Lunteren, zal vanaf 15.00 uur een klassieke schoolbus pendelen naar De Lunterse Boer. Meerijden is gratis en een echte belevenis. Er is ook de Safari Express, deze pendelt tot 18.30 uur tussen De Lunterse Boer en De Koepel. Zo kunt u uw bezoek aan de Kerstmarkt in het centrum van Lunteren uitbreiden met een bezoek aan de Koepel en andersom. De auto parkeren kan gratis aan de Boslaan op het parkeerterrein van De Lunterse Boer. ‘Kerst rond de Koepel’ is op zaterdag 14 december van 15.30 – 18.30 uur.

Het Programma:

15.15 uur: De Dijkhoornblazers maken muziek langs het wandelpad met de lichtjesroute en bij de opening van ‘Kerst rond de Koepel’ op de omloop van De Koepel

15.25 uur: Opening door Gert Jan van Doorn, koepelbeheerder en voorzitter van de Koepelcommissie

15.30 uur: Ha Kol Tsa Ier, Ederveens Gospelkoor

16.00 uur: SaxUs, Barnevelds saxofoonorkest

16.30 uur: A capella zangers

16.55 uur: Zangkoor Heartbeat, Lunters vrouwenkoor

17.25 uur: Zangkoor Together, Lunters gospelkoor

18.00 uur: Kerstmuziek en napraten…

Digitaal
Meer informatie vindt u op www.buurtbosch.nl, op Facebook: Het Luntersch Buurtbosch en op Instagram: uitkijktoren_dekoepel.

Deel dit bericht