| | |

‘Kerst rond de Koepel’ in Lunteren

poster-jpg-72dpiIn het Luntersche Buurtbosch is het op zaterdag 10 december weer gezelligheid troef. Tijdens ’Kerst rond de Koepel’ staan kinderen centraal en valt er veel te beleven in en rond de uitkijktoren. Er zijn twee kinderkoren en er is muziek te horen. Er is ook een expositie van schitterende kunstwerken gemaakt door de Lunterse basisscholen in de Koepel, een groot open kampvuur, een levende kerststal en natuurlijk warme lekkernijen.
Vanaf 16.20 uur kunt u luisteren naar het kinderkoor De Westhoffkids. Daarna wordt de expositie van de Lunterse scholen geopend door de Dijkbloazers. In de Koepel kunt u luisteren naar Rhodé en Jessica van Leeuwen die op de harp spelen en zingen. Rond de klok van half 6 zal kinder- en tienerkoor De Horizon kerstliedjes gaan zingen.
United Souls
Gedurende het evenement is niet alleen op het plein voor De Koepel wat te beleven. Onderweg, vanaf de Boslaan, gebeurt er vanalles. De medewerkers van Zorg- en Dienstenbedrijf United Souls uit Lunteren vertellen het Kerstverhaal langs de met kaarslicht verlichte wandelroute naar De Koepel. U kunt onderweg dus maar zo de Wijzen uit het Oosten, mét de kamelen, tegen het lijf lopen. Eenmaal boven gekomen kunt u een levende kerststal bewonderen en de kinderen mogen een kerstversiering maken in de knutseltent van United Souls.
Groot kampvuur
Doorlopend zal een groot kampvuur op het plein voor De Koepel branden waar iedereen zich kan warmen. Er is erwtensoep en er zijn broodjes worst van slagerij Van Leeuwen te koop en Het Uilenbos verkoopt winterse pannenkoeken. Natuurlijk zal er ook warme chocolademelk met een neutje en glühwein te koop zijn. Voor de kinderen zijn de marshmallows voor in het kampvuur gratis. Net als de lampionnen voor de terugweg.
Pendelbus
Het wordt weer ouderwets gezellig tijdens Kerst rond de Koepel. Vanaf Museum Lunteren, zal een pendelbus vanaf 16.00 uur heen en weer rijden tot De Lunterse Boer. Meerijden is gratis en een echte belevenis. Zo kunt u gezellig uw bezoek aan de kerstmarkt in het centrum van Lunteren verlengen met een bezoek aan de Koepel en andersom. De auto parkeren kan gratis aan de Boslaan op het parkeerterrein van De Lunterse Boer. ‘Kerst rond de Koepel’ is op zaterdag 10 december van 16.30 – 18.30 uur.

Deel dit bericht