|

Geslaagde ledenavond Vrienden van het Luntersche Buurtbosch

wolken ontwerp middelpuntOp woensdag 18 november kwamen er – ondanks het stormachtige weer – meer dan 100 leden van de Vereniging Vrienden van het Luntersche Buurtbosch naar Zaal Floor voor de speciale ledenavond van de vereniging. Er was dan ook een veelzijdig programma en dat viel zeer in de smaak!

Ali Hendriksen (directeur stichting Beleef Lunteren) vertelde diverse boeiende anecdotes uit de geschiedenis van Lunteren, in het bijzonder het huis van Johan Noordmans die zijn gehele vermogen heeft nagelaten aan de Vrienden van het Luntersche Buurtbosch en Vereniging Oud-Lunteren.

Vervolgens konden de aanwezigen een korte maar spectaculaire film zien (toegelicht door Evert-Jan Moraal). De film is opgenomen met een professionele filmcamera die op een drone over Lunteren, het Luntersche Buurtbosch de Goudsberg, IJzertijdboerderij en het Wekeromse Zand heeft gevlogen. De film is nu ook te zien op Youtube

Judith Gerretsen (bestuurslid van de Vrienden en lid van de stuurgroep Goudsbergproject) liet de ontwerpen zien voor het Middelpunt van Nederland. Het ontwerp is gemaakt door landschapsarchitecten Michael van Gessel en Eric Blok in overleg met de lokale projectgroep (met vertegenwoordigers van o.a. het Luntersche Buurtbosch). Bekijk het ontwerp op de site Goudsberg Middelpunt van Nederland.

Na de pauze was het podium voor meteoroloog en luchtballonpiloot  Joop de Wilde die de aanwezigen meenam in de wonderlijke wereld van wolken, wind, regen, regenbogen, kringen om de zon, schijnzonnen en het poollicht. Fraaie beelden, zeer interessant en leerzaam!

Deel dit bericht