Leed door loslopende honden

Zondag 24 januari was het weer raak in de bossen bij Lunteren, met het trieste record van twee dode dieren door loslopende honden op één dag.

Op bijgaand filmpje * is het wrede tafereel te zien. Let op de beelden zijn schokkend. Het is goed te zien dat het om een Mechelse herder gaat met een zwarte staart en een tuigje. De jachtopzichter/ groene BOA heeft het zwijn uit het lijden moeten verlossen. De hond was inmiddels verdwenen.

Niet in Lunteren, maar op de Sysselt bij Ede is diezelfde ochtend nóg een ree aangevallen door een loslopende hond. Een oplettende wandelaar durfde in te grijpen en het ree heeft het daardoor met slechts lichte verwondingen overleefd. De eigenaar is in dit geval geverbaliseerd.

Deze voorvallen maken weer eens pijnlijk duidelijk waarom er een aanlijnplicht is!

Wij zijn immers slechts te gast in het bos.     

Onze boswachter kan niet altijd overal aanwezig zijn, dus mocht u iets zien of willen melden dan kunt u een bericht sturen naar BOA@buurtbosch.nl

Deel dit bericht

2 reacties

  1. Wij lopen bijna elke dag in het Buurbosch vanaf de parkeerplaats de Werelt. Wij hebben onze hond ALTIJD aan de lijn, omdat we weten hoeveel wild er loopt. Onze hond ruikt alles. Helaas loopt 75% van de mensen met de hond los en je kunt veel commentaar krijgen als je er wat van zegt(“onze hond doet dat niet”). Het lijkt me echt, dat intensief handhaven, de enige remedie is.
    De Mechelse herder ken ik helaas niet, maar ik houd mijn ogen open.

  2. We zijn het helemaal eens met jouw reactie Ruud. Onze boswachter en onze vrijwillige boswachten spreken de mensen, wiens hond los loopt, geregeld aan. Helaas zijn er nog altijd mensen die er zich niets van aan trekken en een grote mond opzetten. De boswachter is tevens de jachtopzichter en hij ziet de schade die bepaalde honden aanrichten. Meerdere bekeuringen zijn reeds uitgedeeld intussen.
    Afgesproken is dat er in toenemende mate zal worden gehandhaafd.

Reacties zijn gesloten.