|

Lezing: Parels van de Lunterse landschappen door Wim Huijser

De vierde Gezamenlijke Lezing, georganiseerd door Culturele Kring Lunteren, Vereniging Vrienden van het Luntersche Buurtbosch en Vereniging Oud-Lunteren, in samenwerking met Het Westhoffhuis.

In 2017 schreef Wim Huijser in opdracht van de gemeente Ede en Stichting Landschapsbeheer Gelderland het boek Parels van de Edese landschappen. Daarin kwamen de vijf landschapstypen aan bod die het buitengebied van de gemeente kent. Het is verrassend, zo constateerde hij, dat we wandelend over Klompenpaden en fietsend in de directe omgeving van Ede van zoveel afwisseling kunnen genieten. Bos en heide wordt afgewisseld door veen- en heide-/broekontginning en engen- en kampenlandschap. Huijser maakte samen met de fotografen Marten Idema en Hans Dijkstra de diversiteit van het landschap zichtbaar aan de hand van ruim tachtig bijzondere locaties. Voor de Gezamenlijke Lezing op 12 februari zoomt Huijser nog verder in op het landschap om uit te komen bij de ‘parels van het Lunterse landschap’.

Wim Huijser

Wim Huijser (1960) is publicist op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Wandelen is voor hem de meest vanzelfsprekende manier om zowel aan ideeën als aan materiaal te komen. Hij is daarbij auteur en samensteller van ruim veertig boeken. Daarnaast is hij redacteur en medewerker van verschillende tijdschriften. Zijn biografie Dichter bij Dordt over de schrijver/dichter C. Buddingh’ werd in 2015 genomineerd voor de ECI Literatuurprijs. Een drietal andere titels werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs. Samen met pastor Marinus van den Berg schreef hij Levenspaden. Over wandelen en onderweg zijn (2016). Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse (2017) maakte hij samen met literatuurwetenschapper en routemaker Rob Wolfs. Recent verscheen zijn boek In Luiletterland.

Hoewel opgegroeid in het westen van het land, kwam Huijser al op jonge leeftijd naar Lunteren, waar zijn oom en tante begin jaren zestig het pension De Paaseik aan de Boslaan beheerden. Zijn eerste stappen brachten hem bij de vermaarde eendjesvijver. Het Luntersche buurtbos is hij dan ook altijd als zijn ‘oerbos’ blijven beschouwen.

Tijdens zijn lezing neemt Wim Huijser zijn publiek mee op een associatieve rondreis door zowel het Veluwse landschap als het ‘land der letteren’. Beide zijn hem even lief en op tal van punten met elkaar verknoopt.

Voor aanvullende informatie zie: www.wimhuijser.nl

Dinsdag 12 februari 2019 / Het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28 te Lunteren.
Entree: € 7,50. Zeker zijn van een plaats? Koop dan uw kaarten online via: https://buurtbosch.nl/activiteit/parels-van-de-lunterse-landschappen-lezing-door-wim-huijser
Zaal open: 19.30 uur.
Lezing: 20.00 uur tot 22.00 uur
Pauze: +/- 21.00 uur – kop koffie of thee, zit bij de entreeprijs in.
22.00 uur tot 23.00 uur is de bar open (consumpties voor eigen rekening).

Wij nodigen U van harte uit voor deze interessante Lunterse lezing.

Deel dit bericht