| |

Opening Foto-expositie 19 maart om 15:00 uur

De Koepelcommissie nodigt u van harte uit voor de feestelijke opening van de 1e expositie van 2016 in De Koepel onder de intrigerende titel: “Buiten Gewoon Natuurlijk” Expositie van vier enthousiaste fotografen over de natuur dicht bij huis. De opening vindt plaats op zaterdag 19 maart aanstaande om 15.00 uur. Naast een verrassend muzikaal country/folk programma door het duo Afke&Mara wordt u gefêteerd op een hapje en drankje.

Marijke van der GiessenSinds Marijke van der Giessen lid werd van de Camera Club Wageningen is zij anders gaan kijken en fotograferen. Omdat zij een brede belangstelling heeft, zijn er veel onderwerpen die zij vastlegt; landschappen, natuurdetails, maar ook architectuur en personen. De meeste foto’s maakt zij rond haar woonplaats Wageningen, maar zee en strand blijven ook trekken. Zij is gefascineerd door spiegeling en water. Ze zoekt naar licht en kleur. Ook experimenteert ze met beweging.
Voor het mooiste licht gaat ze op pad rondom de randen van de dag. Zij fotografeert met een compactcamera. Voor macrofoto’s wordt deze aangevuld met een voorzetlens. Vaak wordt tegenlicht gebruikt in de compositie. De foto’s worden zo min mogelijk bewerkt. Ze gebruikt diverse mogelijkheden om foto’s te presenteren. Daarnaast maakt ze eigen teksten bij de foto’s.

José MiddelhuisJosé Middelhuis heeft veel foto’s gemaakt zonder er echt over na te denken of bij stil te staan, gewoon als herinnering.
In maart 2013 heeft zij zich verdiept in fotografie en heeft ze een spiegelreflex camera gekocht. Ze heeft gelezen over macro-fotografie wat haar het meest aantrok.
De kleine wereld waar wij mensen aan voorbij lopen omdat je het soms met je blote oog niet kunt zien of simpelweg omdat wij mensen teveel “haast” hebben. José wil jullie mee laten kijken naar wat de natuur ons voor moois te bieden heeft.
Ze vergelijkt het maken van foto’s met mediteren en noemt het “Zenzien.” Als ze zo bezig is met fotograferen geniet ze van de natuur, vergeet de tijd en vindt er rust.
Voordien was ze bezig met het maken van kunst, beeldhouwen, werken met textiel en papier. Helaas lukt haar dat momenteel niet en daarvoor is nu fotografie gekomen waar ze haar hart in kan leggen.

Carleen v.d.AnkerCarleen van den Anker kreeg op haar twaalfde verjaardag haar eerste camera, maar is inmiddels vijftig jaar en een stuk of wat camera’s verder. In de loop der jaren ontwikkelde zij enkele grote fotografische liefdes, waaronder natuur- en landschapsfotografie. Haar foto’s worden gemaakt in allerlei soorten landschap en in verschillende jaargetijden. Winter en water zijn favoriete onderwerpen; de Waddeneilanden kunnen haar mateloos boeien. Ze wil graag de waarde van natuur laten zien en hoopt daarmee een piepklein steentje bij te kunnen dragen aan het behoud ervan.

Jan MolenveldJan Molenveld is lid van de Camera Club Wageningen en hij fotografeert al bijna 35 jaar. Zijn fotografische voorkeuren zijn natuur, landschap, reportage en reisfotografie. De afgelopen jaren heeft hij China , India, Groenland en de Vesteralen bezocht. Zijn “hoogseizoen” is de winter, als er ten minste sneeuw en/of ijs ligt. Wat is er leuker dan op het Kootwijkerzand met een fotomaatje rond te struinen om te proberen de sfeer van het winterse landschap zo goed mogelijk vast te leggen. Een gedeelte van zijn expositie bestaat dan ook uit foto’s van het Kootwijkerzand. Als er een winter geen sneeuw ligt is de verleiding groot om fotografisch te vluchten naar arctische gebieden waar “Koning Winter” een deel van het jaar nog regeert. Afgelopen winter werd daarom Yellowstone bezocht. De herfst komt als favoriete seizoen op een goede tweede plaats en gelukkig zijn er in de omgeving van Wageningen veel natuurgebieden waar hij zich fotografisch uit kan leven.

Deel dit bericht