BlueBerry Blossom
| | | | |

Opening zomerexpositie in de Koepel: 2D&3D komen prachtig samen

LUNTEREN – Het is alweer tijd om de tweede expositie van 2019 in de Koepel te openen. Zaterdag 13 juli wordt een unieke expositie met de passende titel 2D&3D geopend.

Exposanten zijn Marry Duim en Anneke de Meij. Marry maakt keramieken beelden en Anneke maakt schilderijen. Samen zijn ze aan de slag gegaan om de expositie in de Koepel in te richten. Het wordt  een bijzondere combinatie van schilderijen en keramiek; 2D&3D.

De expositie opening wordt muzikaal begeleid door de 8-koppige band ‘Blueberry Blossom’. Zij komen uit de regio en spelen vooral Bluegrass, up tempo akoestische Amerikaanse folk muziek en americana.


 Marry Duim

Zes jaar geleden is Marry voor het eerst boetseerlessen gaan volgen bij Janna van de Kaa in Lunteren. Daar ontdekte ze dat ze erg geniet van het werken met klei. ,,Het is een heerlijk materiaal waar je op allerlei manieren scheppend mee bezig kunt zijn” aldus Marry.  Sinds twee jaar volgt ze de cursus Keramiek bij Cultura in Ede onder leiding van Wim den Hertog. Marry deed eerder mee met thema-exposities, zoals ‘Kunst in de Kerk’ in de Maranathakerk in Lunteren en de expositie ’van Eten naar Food’ bij Cultura.


Schilderij van Anneke de Meij

Anneke de Meij

Anneke heeft een lange schildersloopbaan achter de rug die nog steeds doorgaat. Ze schildert met acrylverf op karton in een royaal formaat. Haar onderwerpen zijn hoofdzakelijk alledaagse menselijke situaties maar ook dieren in de natuur. Haar doel is om in haar schilderijen zo direct mogelijk uit te drukken wat zij ervaart in de momenten die zij weergeeft. Ze heeft een snelle streek, die ze gebruikt om zo direct mogelijk houding en stemming te kunnen uitdrukken. Maar ook kunnen haar schilderijen een sterke gevoelswaarde hebben, terwijl de natuur de hoofdrol heeft.


BlueBerry Blossom

Blueberry Blossom

Deze achtkoppige band die inmiddels al behoorlijke bekendheid geniet op de Veluwe zal zaterdagmiddag de muziek verzorgen. Zij laten zien hoe leuk het is om muziek te maken. De songs die ze spelen komen uit het collectief geheugen, tijdloos dus. Blueberry Blossom knispert van geluk bij iedere Bluegrass traditional die ze uit hun instrumenten en kelen tevoorschijn toveren.


De Koepel

Gratis toegang

De Koepel is tijdens de expositie opening gratis toegankelijk. De Koepelcommissie verwelkomt u hartelijk met een hapje en een drankje op één van de mooiste plekken van Lunteren.
Het beste kunt u met de fiets komen, er is een oplaadplek voor uw elektrische fiets beschikbaar. Bent u met de auto dan kunt u die aan de Boslaan parkeren. Tegenover de Lunterse Boer kunt u dan het fiets-/wandelpad naar de Koepel (naar boven) volgen. De wandeling naar de Koepel duurt ongeveer 10 minuten.

Meer weten over de Koepel en de evenementen die er plaatsvinden? Kijk op www.buurtbosch.nl, volg op Facebook ‘Het Luntersche Buurtbosch’ en op Instagram ‘uitkijktoren_dekoepel’.

Deel dit bericht