| | |

Permanente expositie in De Koepel geopend

Op de derde verdieping van uitkijktoren De Koepel in het Luntersche Buurtbosch is een permanente expositie geopend onder de titel: Hoog van de toren –  De Goudsberg als inspiratiebron. De tentoonstelling  is het resultaat van de samenwerking tussen de Stichting Het Luntersche Buurtbosch, Vrienden van het Luntersche Buurtbosch en Museum Lunteren.

Via diverse luikjes biedt ‘Hoog van de toren’ de bezoeker een inkijkje in het dagelijks leven van de vroegere bewoners op de Goudsberg. Maar we kijken ook naar beelden van koningin Juliana op bezoek in Lunteren, horen een deel uit een suite van een Lunterse componist, zien het koffiekopje van oud-minister Joseph Luns (die met regelmaat in Hotel De Veluwe in de Dorpsstraat verbleef) voorbijkomen, en worden geconfronteerd met de Muur van Mussert. En wat te denken van beelden van Johan Hilgers die in 1920 als eerste over Nederland (en Lunteren) vloog, en van de idealistische schrijver Frederik van Eeden die in Lunteren een landbouwkolonie stichtte.

Het project ‘De Goudsberg – Middelpunt van Nederland’ begon vier jaar geleden met de inrichting van het bezoekerscentrum aan de Dorpsstraat als onderdeel van Museum Lunteren.
De oproep van Jaap van Ravenswaaij, voorzitter van de Vereniging Oud Lunteren, op de dag dat het project officieel werd afgesloten, liet aan duidelijkheid niets te raden over: “Laat je verleiden de tocht naar de Koepel te ondernemen. Je zult verrast worden door een tentoonstelling van en op niveau.”

Openingstijden: woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur.
Entree Koepel inclusief expositie: € 2, kinderen t/m 12 jaar € 1. Gratis voor leden van de Vereniging Vrienden van het Luntersche Buurtbosch.
Deel dit bericht