| | | |

Petitie tegen het afsluiten van de wandelpaden.

De Vereniging ‘Vrienden van het Luntersche Buurtbosch’ heeft een petitie opgesteld, waarin we aan iedereen vragen om ons te steunen in het streven om de recente afsluiting van de wandelpaden in het Buurtbosch ongedaan te maken. De actie wordt door de Stichting ‘Het Luntersche Buurtbosch’ van harte ondersteund. 

De petitie was op 16 februari reeds 474 maal spontaan ondertekend, zonder dat we daar nog enige ruchtbaarheid aan hadden gegeven. Dat geeft wel aan hoezeer het onderwerp de Luntersche bevolking bezig houdt. Iedereen is het er mee eens dat oude wandelpaden, die vaak al vele tientallen jaren openbaar zijn, niet zomaar afgesloten kunnen worden.

Dat de gemeente daar toestemming voor geeft of tenminste oogluikend toestaat, moet naar onze mening voor eens en altijd afgelopen zijn. 

Wandelpaden die meer dan 30 jaar bestaan kunnen niet zomaar worden afgesloten.

Volgens de juristen van het WandelNet, het startpunt voor wandelend Nederland, is het zo dat, als het een wandelpad betreft dat langer dan 30 jaar als zodanig bekend is en gebruikt wordt, het een blijvende status heeft gekregen. Het maakt daarbij niet uit of het pad over particulier terrein loopt. Uitsluitend in zeer bijzondere omstandigheden mag van deze regel worden afgeweken.

Doet u ook mee?

Wij vragen aan alle leden van onze Vereniging van “de Vrienden” en andere liefhebbers van het Luntersche Buurtbosch om deze petitie te ondertekenen.

Hoe meer mensen ons steunen des te meer krijgen we voor elkaar!

Hartelijk dank voor uw deelname!

Deel deze petitie ook op Facebook. https://www.facebook.com/buurtbosch/

Deel dit bericht

2 reacties

 1. Ik begrijp dat het “eigendomsrecht” door de nieuwe eigenaar van de Wereld anders is opgevat dan men in Lunteren had verwacht. De omheinig zorgt voor veel onrust en geeft beperkingen aan alle Lunteranen die over het algemeen prima meedenkend zijn en naar oplossingen zoeken.
  Laten we alsjeblieft niet wegzakken in langlopende irritaties wederzijds.
  Daarom de oproep aan Dhr. Kruft om mee te denken “op z’n Lunters” en de paden weer toegankelijk te maken voor mensen die daar willen wandelen zoals dat al generaties lang gebeurd.

 2. Bedankt voor je reactie Bert,
  Vertegenwoordigers van het Stichtingsbestuur hebben onlangs overleg gehad met de heer K.
  Deze heeft toegezegd dat hij binnen enkele weken met een oplossing komt.
  We zijn in afwachting van wat deze oplossing zal zijn.

Reacties zijn gesloten.