| | |

Presentatie natuurfotograaf Fred van Wijk tijdens de ALV op 18 maart

Fred van Wijk is een graag geziene spreker/fotograaf voor de Vrienden van Het Luntersche Buurtbosch. Fred heeft ons in 2014 ook al eens meegenomen op zijn zwerftochten door de natuur. Intussen is Fred al in alle windstreken van de wereld geweest en dit heeft geresulteerd is prachtige natuurfoto’s. Maar nog altijd heeft hij zijn hart verpand aan de Veluwe met zijn prachtige natuur en het daar levende wild.

Natuurfotografie wordt door velen uitgeoefend, maar natuurfotografie is meer dan alleen een foto maken van een dier in het wild. De excellente natuurfotograaf weet te spelen met de combinatie van licht en donker en heeft oog voor het kleurenpalet. Als dat dan tot uiting komt in een geslaagde compositie van de foto, dan lijkt de foto een prachtig schilderij. Deze kunst is alleen weggelegd voor de hele goede natuurfotografen.

Sinds 2010 houdt Fred zich bezig met zogenaamde timelapse-fotografie. Daarmee wordt een beweging die normaal lang duurt, versneld weergegeven door de foto’s in een videofilm te verwerken. De gemaakte serie raw-beelden worden verwerkt tot een videofilm. Met de moderne fotocamera’s is het ook mogelijk om direct videofilmpjes te maken, die hij verwerkt tussen de foto’s, waardoor het geheel een dynamische presentatie wordt. Fred zoekt daarbij de juiste muziek en geluiden bij zijn beelden. Dit verhoogt de beeldervaring voor de toeschouwer, door de prachtige combinatie van beeld en geluid. Doordat Fred er zelf zijn eigen verhaal bij vertelt, krijgt zijn presentatie een interessant persoonlijk tintje, wat de beleving voor de toeschouwer extra verhoogt. Fred neemt je als het ware mee naar buiten. Kortom een multimediale belevenis, die u niet mag missen.

Fred zal een drietal geheel nieuwe collecties vertonen getiteld: ‘Winter op de Veluwe’, ‘Vroege zomer in de uiterwaarden’ en ‘Alle seizoenen op de Veluwe’. 

Een volwassen das gespot op de Veluwe

Dassen fotograferen is altijd een lastig werkje. Omdat dassen erg schuw zijn, is het voor een fotograaf erg lastig om een das in beeld te krijgen en dan is het nog de kunst om op het juiste moment af te drukken. Om er dan ook nog zo’n mooie compositie van te maken is nog vele malen lastiger. Maar hier is het Fred van Wijk weer gelukt.

Een wild zwijn, zo te zien een beer, loopt argeloos in de vroege ochtend door het prachtige eikenbos.

Door te spelen met het licht creëert Fred van Wijk een enorme diepte in zijn opname. Ondanks dat het een tegenlicht-opname is, zien we het zwijn en de bomen toch scherp afgebeeld, waardoor het een schitterende compositie oplevert.

Wilt u meer werk van Fred van Wijk bewonderen kijk dan op www.fredvanwijk.nl

NB: Op alle foto’s geldt het Copyright van Fred van Wijk. Dupliceren is niet zonder toestemming van de fotograaf toegestaan.

Deel dit bericht