Seizoensopening de Koepel op ludieke wijze

LUNTEREN, Zaterdagmiddag 31 maart is het nieuwe seizoen van uitzichttoren en natuurtheater “De Koepel” op klassieke en muzikale wijze geopend.  Iedereen die in bestuurlijke zin iets met het Luntersche Buurtbosch van doen heeft was uitgenodigd om in dit jubileumjaar met een prachtig Promenadeconcert van start te gaan.

In oudlunterse dracht werden de hoofdgasten, Geeske Telgen, Ab Welgraven en Bob van Heukelom in een koetsje getrokken door twee paarden door Koepelcommissielid Ali Hendriksen naar de Koepel begeleid. Ze werden daar samen met de ruim 40 andere genodigden verwelkomd door de voorzitter van de Koepelcommissie Evert-Jan Moraal. In zijn toespraak memoreerde stichtingsvoorzitter Ab Welgraven dat 100 jaar geleden het Luntersche Buurtbosch door notaris van den Ham in zijn testament geschonken is aan de Lunterse bevolking. Dit jaar is dan ook een feestjaar met vele activiteiten zoals een “vriendenwervingsactie” en een groot “vriendenfeest” in congrescentrum ‘De Werelt’ op 29 september a.s.

Raadslid mevrouw Geeske Telgen feliciteerde namens de Gemeente Ede de Lunterse bevolking met het eeuwfeest van dit fantastische bos. Zij benadrukte dat de vele vrijwilligers die de Lunterse samenleving draaiende houden van onschatbare waarde zijn en dat deze mensen het bijzondere karakter van ons dorp belichamen. In feite was notaris van den Ham honderd jaar geleden al zeer vooruitstrevend omdat het Buurtbosch mede aan alle Lunterse vrouwen geschonken is die in 1912 nota bene nog niet eens stemrecht bezaten!

Na de toespraken werd de grote strik voor de feestelijk in Lunterse kleuren ingepakte Koepel losgemaakt onder de prachtige klanken van zangkoor Musica Vocale en de slagwerkers van Eclecta. De gasten werden aansluitend meegevoerd omhoog door de Koepel en genoten van een zeer gevarieerd concert.

Later in de middag werd de speciale fotoexpositie geopend door Heleen Bax en Janus van Tilburg gemaakt door Lunterse basisschooljeugd met als thema: “het Luntersche Buurtbosch door de ogen van kinderen”. Een bijzonder inspirerende tentoonstelling die te bezichtigen is tot 10 juni a.s.

Deel dit bericht