Zienswijze De Werelt voor College B&W 25 maart 2021

In de Ede Stad van 17 maart j.l. lazen wij dat er bij de gemeente Ede een omgevingsvergunning was aangevraagd door de horecaonderneming De Werelt in Lunteren voor “legalisering verbouwing en hekwerk”.
Dit is natuurlijk de wereld op zijn kop! Eerst werd er ons verteld dat het hekwerk en de verbouwingen niet vergunningplichtig waren en nu moet het toch gelegaliseerd worden. Onze besturen en onze achterban zijn bijzonder onaangenaam verrast over de ingrijpende metamorfose van het terrein van het congrescentrum De Werelt gelegen aan de Westhofflaan 2, 6741 KH te Lunteren.

Namens de Stichting Het Luntersche Buurtbosch, eigenaar van het Rijksmonument Het Luntersche Buurtbosch, en de Vereniging ‘Vrienden van het Luntersche Buurtbosch’ hebben wij een Zienswijze ingediend, om te protesteren tegen deze gang van zaken.

Mocht u ook willen protesteren omdat u meent belanghebbende te zijn, omdat u aanwonend bent of dagelijks gebruik maakte van het wandelgebied dan kunt u ook uw stem laten horen. Dit doet u door voor 24 april een brief te sturen (met als titel ‘Zienswijze’) aan de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu, Postbus 9024, 6710 HM Ede.

Onze Zienswijze kunt u hieronder downloaden.

Deel dit bericht

Eén reactie

  1. De vraag wie of wat er eerder was doet er toe in dit geval. De horeca ondernemer kan toch niet voor eigen roem en glorie een heel gebied afsluiten wat altijd toegankelijk is geweest? Gemeente Ede is aan zet. Het bos is van ons allen en dat willen we zo houden. Op oneigenlijke gronden is de gebiedsuitbreiding of landje pik tot stand gekomen. Handhaven gemeente Ede. Dat doe je bij al je burgers ook nadrukkelijk .

Reacties zijn gesloten.