| | |

Fanfareorkest & Gospel tijdens het zomerconcert op 4 juli voor de ‘Vrienden’

Diane Ranselaar
Diane Ranselaar

Fanfareorkest Kunst Na Arbeid uit Lunteren is opgericht in 1907 en bestaat momenteel uit zo’n 50 muzikanten. Sinds oktober 2012 staat het orkest onder leiding van dirigent Erik Kluin.
Het orkest was in het verleden uitermate succesvol tijdens landelijke en internationale Mars wedstrijden. Vanaf de jaren ’90 is het orkest zich gaan ontwikkelen tot een uitstekend podium orkest, dat sinds vele jaren hoge ogen gooit bij muziekconcoursen. In 1996 en in 2009 behaalde het orkest de titel Nederlands Kampioen Fanfareorkesten in de hoogste divisie, tijdens het Nationaal Topconcert Concours van de K.N.F.M. In 1997 ontving het orkest de ‘Prix d’Excellence’ en de daarbij behorende Europese titel tijdens het internationale C.I.S.M. concours in Aix-les-Bains, Frankrijk. In april 2013 werd KNA kampioen in de 1e divisie tijdens het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap in Drachten.

KNA orkest o.l.v. Erik Kluin
KNA orkest o.l.v. Erik Kluin

Het orkest speelt een belangrijke rol binnen de Lunterse gemeenschap. Daarnaast geeft KNA regelmatig concerten op diverse binnenlandse en buitenlandse podia, onder meer in Frankrijk, Duitsland en Tjechië. Het veelal jeugdige orkest van KNA speelt uit een breed repertoire van klassieke bewerkingen tot moderne fanfaremuziek. De vereniging heeft een eigen zeer brede muziekopleiding, waarbinnen leerlingen worden opgeleid door ervaren en deskundige beroepsmusici.

Gospelkoor Together
Gospelkoor Together

Gospelkoor Together is een enthousiast gospelkoor met ongeveer 50 leden. Het koor is opgericht op 29 september 1986 onder de naam Rainbow. In september 1999 heeft een naamswijziging plaatsgevonden en treedt het koor naar buiten onder de naam Together.
Sinds januari 2002 heeft dirigent Jan-Willem van Ree de muzikale en artistieke leiding in handen. Erik Onnink is onze vaste pianist geworden in oktober 2004. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Engels- en Nederlandstalige gospels, opwekkingsliederen, musicals en soms ook jazzy songs. Regelmatig verlenen we medewerking aan kerk- jeugd- themadiensten en andere zangbijeenkomsten.

Diane Ranselaar studeerde in 2007 cum laude af in de vakken zang, koordirectie en piano aan het ArtEZ-conservatorium in Enschede.
De afgelopen jaren is ze actief als (gospel)zangeres en heeft ze, naast haar eigen programma waarbij ze zichzelf begeleidt op piano, met meerdere orkesten opgetreden in verschillende theaters in Nederland. Diane verleent als solist haar medewerking aan TV- en radio-uitzendingen. Zo was zij o.a. te zien en te horen in ‘De Verandering’ en ‘Nederland Zingt’. Tevens maakt zij deel uit van Gospel Boulevard, hét blackgospelkoor van Nederland, waarmee zij dit voorjaar met bigband The Convocation en Pearl Jozefzoon in verschillende theaters in Nederland heeft opgetreden.

Deel dit bericht