|

Algemene ledenvergadering op 20 maart met Geurt Besselink

Op 20 maart vond in Zaal Floor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Vrienden plaats. Onderwerpen waren onder meer een terugblik op het buurtbos-jubileumjaar 2012; activiteiten in 2013, waaronder betrokkenheid bij het Goudsbergproject; aftreden van bestuursleden en verkiezing nieuwe bestuursleden.

Penningmeester Joop Karsten gaf een overzicht van de financiële situatie van de Vereniging, die zeer gezond te noemen is. Bij de bestuursverkiezing was er aandacht voor de verdiensten van de terugtredende bestuursleden Joop Karsten en Jan Klok. In hun plaats werden benoemd Wim Spelt (penningmeester) en Judith Gerretsen (bestuurslid).
De voorzitter gaf een overzicht van alle activiteiten die er voor 2013 op stapel staan. Dat zijn er heel wat, naast de vaste onderdelen zoals de eendjesvijver en de boswacht zijn er ook nieuwe ontwikkelingen waar de inbreng van de Vrienden bij gewenst is, met name het Goudsbergproject.
Tijdens de rondvraag kwamen er heel wat vragen en opmerkingen uit de zaal. Aangezien veel vragen betrekking hadden op onderhoud en beheer van het bos werden deze beantwoord door de aanwezige vertegenwoordigers van de Stichting Het Luntersche Buurtbosch,  Ab Welgraven en Henk Luchtmeijer Het volledige verslag van de vergadering vindt u onder media/downloads.

Na de pauze volgde de presentatie met beeld en geluid “Onvergetelijke ontmoetingen” door natuurfotograaf Geurt Besselink. Geurt maakt meer dan 30 jaar foto’s met een breed interessegebied met een voorkeur voor dieren, landschappen en abstract. Veel beeldmateriaal maakt hij in zijn woonomgeving, de Veluwe. Het archief bestaat uit vele duizenden dia’s en digitale beelden gemaakt in heel Nederland en daarbuiten. De laatste 10 jaar heeft geurt veel de koude streken bezocht zoals Noorwegen, IJsland, Spitsbergen en het Zuidelijke Antarctica.

Zijn beeldmateriaal is gepubliceerd in diverse tijdschriften, boeken, agenda’s, postzegels, maar ook voor kalenders en ansichtkaarten gebruikt. Geurt werkt voor diverse opdrachtgevers zoals Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, en geeft al bijna 10 jaar workshops en cursussen.

 

Deel dit bericht