Uitkijktoren De Koepel

Uitkijktoren en natuurtheater De Koepel is een Rijksmonument en staat op de top van de Galgenberg midden in Het Luntersche Buurtbosch. Het is een prachtige plek om even bij te komen van de wandeling omhoog. Er staan picknicktafels waar u gebruik van kunt maken terwijl u uw e-bike oplaadt. Hebt u wel zin in een drankje dan kunt u bij De Pleisterplaats een warm of koud drankje met een heerlijke koek bestellen.

Toren beklimmen
Eenmaal opgeladen kunt u tussen 1 april en 31 oktober dagelijks (m.u.v. maandag) tussen 13.00 en 17.00 uur de toren beklimmen. Entree: vanaf 13 jaar; 2 euro / 6 t/m 12 jaar; 1 euro; 0 t/m 5 jaar; gratis. Vrienden van het Luntersche Buurtbosch kunnen gratis De Koepel bezoeken op vertoon van hun lidmaatschapskaart. Hier kunt u lid worden!

Wisselexpositie
Tijdens de beklimming vindt u op de eerste twee omlopen een wisselende expositie. Op de derde verdieping is een permanente tentoonstelling te zien: ‘Hoog van de Toren’ waarin de verschillende facetten van Lunteren worden belicht. Zodra u de vierde verdieping hebt bereikt en de deur naar buiten door bent dan weet u waarom u al die trappen op moest. Rondom een prachtig uitzicht waarbij u met mooi weer De Dom in Utrecht kunt zien. Kortom, een echte aanrader!  

Bijzondere ontstaansgeschiedenis
Het beheerdersechtpaar, Jacqueline en Gertjan van Doorn, van De Koepel staat voor u klaar en nodigt u zeker uit tot een bezoek aan dit mooie rijksmonument. Zij vertellen u graag over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van De Koepel. Naast De Koepel is de Pleisterplaats, een fraai terras waar het heerlijk vertoeven is. Ook De Pleisterplaats wordt beheerd door Jacqueline en Gertjan. Meer over de Pleisterplaats vindt u hier.

Evenementen
De Koepel is naast uitkijktoren een natuurtheater. Gedurende het seizoen vinden er diverse concerten en exposities plaats die worden georganiseerd door de Koepelcommissie. Een overzicht hiervan vindt u op de agenda / evenementenpagina. Hier vindt u een overzicht aan activiteiten die in het bos worden georganiseerd en kunt u direct kaarten kopen voor de evenementen.

Route naar De Koepel
Voor bezoekers aan De Koepel is het belangrijk om te weten dat gemotoriseerd verkeer in Het Luntersche Buurtbosch niet toegestaan. U kunt de auto parkeren bij restaurant de Lunterse Boer aan de Boslaan (zo dicht mogelijk aan de weg). Daarna wandelt u over een half verhard pad in ongeveer 10 minuten omhoog naar De Koepel.

Op de fiets kunt u over hetzelfde pad bij Uitkijktoren De Koepel komen. Voor elektrische fietsen is er een oplaadpunt.

Voor leveranciers, optredende artiesten en mensen die slecht ter been zijn wordt een ontheffing verstrekt. Zij kunnen via de zandweg De Koepel per auto bereiken.

Koepelbeheerders
De koepelbeheerders wonen naast De Koepel en zijn bereikbaar op de volgende telefoonnummers: Gertjan van Doorn, 06 8384 5848, Jacqueline van Doorn, 06 1437 9332.

Openingstijden De Koepel:
Tussen 1 april en 31 oktober, dagelijks tussen 13.00 en 17.00 uur, m.u.v. maandag.
Entree: vanaf 13 jaar; 2 euro / 6 t/m 12 jaar; 1 euro; 0 t/m 5 jaar; gratis.

Verhuur en trouwlocatie
Het huren van De Koepel als trouwlocatie of voor andere doeleinden is mogelijk. Nadere informatie hierover wordt verstrekt door de koepelbeheerders.

Openingstijden De Koepel:
Tussen 1 april en 31 oktober,
dagelijks tussen 13.00 en 17.00 uur, m.u.v. maandag.
Entree: vanaf 13 jaar; 2 euro / 6 t/m 12 jaar; 1 euro;
0 t/m 5 jaar; gratis.

Koepelbeheerders
De koepelbeheerders wonen naast De Koepel en zijn bereikbaar op de volgende telefoonnummers:
Gertjan van Doorn, 06 8384 5848,
Jacqueline van Doorn, 06 1437 9332.