Uitkijktoren De Koepel

De ontdekking van een rustieke plek. Rondom de Koepel is het prettig toeven. Picknicktafels staan uitnodigend voor u klaar. Het beheerdersechtpaar van uitkijktoren De Koepel op de Galgenberg begroet u allerhartelijkst en nodigt u zeker uit tot een bezoek aan dit mooie rijksmonument. Zij vertellen u graag over de bijzondere ontstaansgeschiedenis ervan en brengen u uiteraard op de hoogte van de actuele activiteiten en evenementen. Naast de beheerderswoning is Pleisterplaats de Koepel ingericht, een fraai terras waar het heerlijk vertoeven is. Voor de gasten is uiteraard snel internet beschikbaar via een krachtig WIFI-signaal. De Koepel is méér dan een uitkijktoren alleen, van april tot november vinden er concerten plaats en worden er diverse exposities gehouden. Op de derde verdieping is er een permanente tentoonstelling in samenwerking met Museum Lunteren ingericht: Hoog van de Toren. Kortom, een bezoek aan het kloppende hart van het Luntersche Buurtbosch is een echte aanrader!

mgs-bij-de-koepel-2012

Bezoek aan De Koepel Uitkijktoren en Rijksmonument De Koepel is te bezichtigen van 1 april t/m 31 oktober; dagelijks (behalve maandag) van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: vanaf 13 jaar 2 euro / 6 t/m 12 jaar 1 euro; 0 t/m 5 jaar gratis. Vrienden van het Luntersche Buurtbosch kunnen gratis De Koepel bezoeken op vertoon van hun lidmaatschapskaart. Hier kunt u lid worden! Huur van De Koepel als trouwlocatie of voor andere doeleinden is mogelijk, nadere informatie hierover wordt verstrekt door de Koepelbeheerder.

Route naar De Koepel Uitkijktoren De Koepel is te bereiken te voet of met rijwiel via een half verhard fietspad wat begint aan de Boslaan tegenover de parkeerplaats van restaurant De Lunterse Boer en eindigt voor De Koepel. Komt u met de auto dan kunt u het beste navigeren naar: Boslaan 87, 6741 KD Lunteren en daar parkeren. Voor leveranciers en optredende artiesten wordt een ontheffing verstrekt en kan via de zandweg De Koepel per auto bereikt worden.

KoepelbeheerdersHet beheerdersechtpaar woont naast De Koepel en is bereikbaar op de volgende nummers: Gertjan van Doorn – 0683845848, Jacqueline van Doorn – 0614379332.