MIDZOMERAVONDWANDELING IN HET LUNTERSCHE BUURTBOSCH

Deze midzomeravondwandeling op de dag van de zonnewende is georganiseerd door de Vrienden van het Luntersche Buurtbosch met als gids Peter Palstring.

Uw gids neemt u vandaag mee langs en door het Luntersche Buurtbosch, een bos ten oosten van  Lunteren. Een mooie en gevarieerde wandeling met de nodige korte uitleg over de natuur en de historie.

Het voorjaar is nu al achter de rug. De zon laat zich maximaal zien, de natuur heeft zijn groene eindbestemming bereikt. We kijken nog even terug naar het voorjaar. Dat is de meest spannende tijd van het jaar. Daar wordt ruim aandacht aan besteed. Verder komt de natuur in de avond tot rust. Dat kun je goed horen.

Ook is er aandacht voor de landschappelijke en geologische aspecten zoals de stuwwal Ede-Meulunteren. Hoe is die ontstaan en hoe lang geleden?

Onderweg lopen we door diverse soorten bos, langs landbouwgronden, over heidevelden, genieten van vergezichten, en lopen we via  de Goudsberg naar de Hessenhut, het Middelpunt van Nederland(afhankelijk van hoe je het berekent), de grote afgraving. En terug door een mooi Eikenlaantje met geschiedenis, een heideveld met vennetje en de laantjes met een bladpatroon.

Deze wandeling vindt plaats op vrijdagavond 21 juni 2024

Start 19.00 uur bij het Bosbad, op de Boslaan bij huisnummer 89/91 te Lunteren.

Deze wandeling duurt ongeveer 2,5 uur, en is ca 6 km.

Vrienden van het Buurtbosch wandelen gratis mee, anders bedragen de kosten 2 euro p.p..

Aanmelden per mail: vrienden@buurtbosch.nl.   

Deel dit bericht