RABO Bank schenkt 5000 euro voor onderzoek energiebeperking De Koepel

De Rabobank Gelderse Vallei bestaat dit jaar 125 jaar en heeft daarom eenmalig een subsidieregeling voor lokale duurzaamheidsoplossingen en projecten.

De stichting LBB heeft een subsidieaanvraag bij de Rabobank gedaan om te onderzoeken welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn voor De Koepel. De Koepel is een namelijk een energieverslindend monument. Het zou mooi zijn dit verbruik omlaag te brengen, maar eerst moet onderzocht worden hoe dit het beste gedaan kan worden.

Van de Rabobank ontvingen we het verheugende bericht dat we een bedrag van € 5000,- ontvangen als bijdrage aan dit onderzoek. Wat gaat er met dat geld gebeuren?

  • Een deskundige zal onderzoeken welke mogelijke oplossingen er zijn met daarbij de voor- en nadelen en de financiële consequenties. Bijvoorbeeld: er moet gekeken worden of gasgestookte verwarming blijvend is of dat moet worden overgegaan naar elektra of een andere energiebron. Uiteindelijk moet een voorstel worden gedaan voor een nieuw te installeren voorziening.
  • Nadat een nieuw systeem is voorgesteld, moet worden gezocht naar een deskundige partij die de installatie ter hand kan nemen. Daarbij is een belangrijk uitgangspunt dat de beperkingen van De Koepel als Rijksmonument worden gerespecteerd.

Wij zijn blij dat we met dit bedrag van de Rabobank #RabobankMN een start kunnen maken met het onderzoek.

Foto: ©Louis Fraanje

Deel dit bericht