| |

TRAGEDIE IN HET BUURTBOSCH: EENDJESVIJVER GERUIMD

Afgelopen donderdag (17-3-22) trof Herman, de beheerder, al acht dode dieren aan zonder letsel, maar wel met alle symptomen van het vogelvirus. Zijn eerste gedachte was nog dat er weer een vos actief was.

Vrijdag 18 maart viel de klap: de vogelgriep werd vastgesteld! En dat betekende het einde van de zo geliefde eenden, ganzen en ander gevogelte in de eendjesvijver. Nog diezelfde dag werden de dieren rustig en respectvol geruimd. De bestuursleden van zowel de Vrienden als van de Stichting van het Luntersche Buurtbosch zijn, net als Herman, enorm aangeslagen. De eendjesvijver ligt er nu onnatuurlijk leeg en kaal bij. Een enkele eend die van buiten komt scharrelt nog rond, maar de levendige populatie die altijd veel kinderen en volwassenen trok is er niet meer. Een lot dat ook veel bedrijven rond Lunteren getroffen heeft.

Over twee weken wordt opnieuw ontsmet. Hierna richten we ons op de periode vanaf medio juni. Want na drie maanden mogen we hopelijk onze eendjesvijver weer bevolken met nieuwe eenden en ganzen.
Of zoals Herman zegt: “Het is zo intens triest, maar het is niet anders en we gaan voor een mooie nieuwe populatie over drie maanden”!

Deel dit bericht