Wandelen

Het Luntersche Buurtbosch maakt onderdeel uit van het gebied rondom De Goudsberg/Middelpunt van Nederland. Hier zijn in totaal negen wandelroutes uitgezet langs alle mooie en bijzondere plekken in het gebied (zie onderstaande kaart; deze kaart vindt u ook op de informatieborden bij de toegangen van het gebied, gemarkeerd met P).

De routes variëren in lengte tussen 1,7 en 6,2 kilometer en kunnen gemakkelijk gecombineerd worden tot een langere wandeling. U kunt ook zelf een route samenstellen met behulp van de knooppunten (vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem). Tenslotte kunt u ook wandelen met behulp van GPS. De routes staan in de app van Wandelnet, gratis down te loaden via wandelnet.nl.

In het voorste gedeelte van het buurtbos, het gebied rond de Eendjesvijver en het Fislerwoud (vanaf het dorp tot aan de Molenweg), mogen honden los lopen. Aan de oostzijde van de Molenweg moeten de honden worden aangelijnd!

Klik op de kaart om deze down te loaden.
U kunt de papieren kaart krijgen bij het Museum Lunteren (bezoekerscentrum van het Goudsberg/Middelpunt van Nederland gebied, geopend dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur) en bij VVV’s in de regio.

De Vereniging Vrienden van het Luntersche Buurtbosch organiseert regelmatig wandelingen met gids en met uiteenlopende thema’s. Deze zijn gratis voor leden en tegen een kleine vergoeding ook toegankelijk voor andere belangstellenden. Kijk hiervoor in de Evenementenkalender

Deel dit bericht