Genieten van prachtige paddenstoelen in het buurtbos

De herfst is een ideale tijd om ons buurtbos te bezoeken. De bladeren kleuren prachtig van okergeel en oranje tot donkerrood. Het is een ideaal moment om met kinderen in het bos te lopen. Er valt zo veel te zien en te beleven. Het is een drukke tijd voor de kleine knaagdieren, die nu al aan het hamsteren zijn, om hun voedselvoorraad voor de winter aan te leggen. Door het natte weer van de afgelopen weken, zijn er al veel bijzondere paddenstoelen in het bos te vinden. Ga ook eens op stap om prachtige plaatjes te schieten. De vliegenzwam, met zijn rode hoed met witte stippen, zult u zeker vinden, maar ga ook eens op zoek naar de prachtige eikenhaas, met zijn guirlandevormige randen, de doolhofzwam of de prachtige koraalzwam.

Het is rond de herfstvakantie de ideale tijd om zelf ook eens naar bijzondere paddenstoelen te zoeken. Of ga met onze gidsen mee op 25 oktober of 3 november voor een mooie wandeling door ons buurtbos. Zij zullen u de mooiste plekjes laten zien. Kijk hier voor meer informatie over de wandelingen.

Onze amateurfotograaf Jeroen van Heukelom ging al eerder op pad en spotte een aantal bijzondere formaties met prachtige paddenstoelen.

De zwavelkop schiet als paddenstoelen uit de grond. Foto JvH
De eikenhaas, met zijn prachtige guirlandevormige groeiwijze. Foto JvH
Deze dode boomstam komt in de herfst weer tot leven. Foto JvH
Een paddensltoelenlaantje. Foto JvH
Op mos gedijen paddenstoelen heel goed. Foto JvH
Dit lijkt wel een koraalzwam. Foto JvH

Deel dit bericht