| | | | |

Vrienden van het Luntersche buurtbos schenken vijf prunustrekkers.

In het Lunterse buurtbos wordt door een groep vrijwilligers regelmatig gewerkt aan het onderhoud van het bos. Om ongewenste opslag van jonge boompjes, zoals Amerikaanse vogelkers, met wortel en al te kunnen rooien is er de wens om prunustrekkers te gebruiken om het werk makkelijker, maar vooral minder zwaar te maken. Een opgevraagde offerte gaf een prijs van ca. € 500,- per stuk wat op een aanzienlijke totaalbedrag uit zou komen.  Omdat de vrienden van het Lunterse buurtbos de stichting graag ondersteunen werd besloten om prunustrekkers met vrijwilligers zelf te maken en deze aan de stichting te schenken.

Om te beginnen zijn de verschillende onderdelen van de trekkers digitaal uitgetekend. Met een lasersnijder zijn de stalen onderdelen vanuit deze digitale tekening gesneden om vervolgens bij Brink paardenstallen en sierhekwerk in Ede in elkaar gelast te worden. Hierna zijn de onderdelen naar de verzinkerij gebracht zodat de trekkers beschermd worden tegen roesten. De werkzaamheden zijn gedaan samen met vrijwilligers van bijenvereniging De Bakermat uit Lunteren. Het uiteindelijke resultaat is vijf oerdegelijke prunustrekkers.  

Bert Kattenbroek, voorzitter van de Vrienden van het Luntersche buurtbos: “Het is mooi om te zien dat met de goede samenwerking in Lunteren zulke zaken geregeld worden. De ene groep vrijwilligers maakt gereedschap voor een andere groep vrijwilligers met als doel het Lunterse Buurtbos in ere te houden. Dat is iets waar we trots op mogen zijn dat het zo kan”.

Op vrijdag 7 juli zijn de prunustrekkers overgedragen aan de stichting Luntersche Buurtbos.

Deel dit bericht